Για την εισβολή των ΜΑΤ στην Πρυτανεία και τους 28 συλληφθέντες.

Εκκενώσεις καταλήψεων και αυτοοργανωμένων χώρων για να παταχθεί η ανομία. Ποινικοποίηση και βίαιη καταστολή απεργιών ώστε η δημοκρατία να συνεχίσει την ομαλή λειτουργία της. Εξευτελισμοί και βασανισμοί αγωνιστών στα αστυνομικά τμήματα για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης. Επιβολή καθεστώτος έκτακτης ανάγκης ώστε η χώρα επιτέλους να βαδίσει εκ νέου στον ένδοξο δρόμο της ανάπτυξης…

Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα από μισές αλήθειες και ολόκληρα ψέματα, που αποτελεί την ανανεωμένη ατζέντα του κυρίαρχου πολιτικού λόγου, υπάρχει η πραγματικότητα.

Η πραγματικότητα που φανερώνει πως η εξουσία επιτίθεται με όλες τις δυνάμεις της, προωθώντας αδήριτα τον κρατικό ολοκληρωτισμό και τον φασιστικό οχετό· δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, άλλωστε.

Πλέον κανείς δεν μπορεί να σου δηλώσει με σιγουριά πως αν έχεις το ξεδιάντροπο θράσος να συμμετάσχεις σε μια πορεία, δε θα καταλήξεις στο νοσοκομείο από γκλομπ μπάτσου. Πλέον κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πως αν κάνεις βόλτα με ποδήλατο και τυχαίνει να μην ανήκεις στην περίδοξη φυλή των καραφλών χιμπατζήδων, δε θα βρεθείς νεκρός από τα μαχαίρια νεοναζί δολοφόνων.

Πλέον κανείς δεν μπορεί να σου διασφαλίσει πως αν τολμήσεις να προσπαθήσεις να συζητήσεις με την πρύτανη Σαλή Παπασαλή, δε θα σε συλλάβουν οι μπάτσοι.

Πέμπτη, 17/1, λοιπόν. Ο σύλλογος φοιτητών του Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. αποφασίζει να έρθει σε επαφή με τις πρυτανικές αρχές στο χώρο της πρυτανείας με σκοπό να συζητήσουν για το εξάμηνο εξωτερικού, το οποίο με τον προαιρετικό χαρακτήρα που ξαφνικά απέκτησε υποβαθμίζει το τμήμα και τις σπουδές σε αυτό.

Η γνωστή σε όλους γλοιώδης αμοιβάδα Σαλή, που μην ξεχνάμε ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, κλειδαμπαρώνεται στο γραφείο της και καλεί τους μπάτσους. Επίσης καλεί την εισαγγελέα Χαρίκλεια Νταϊρούση· γνωστή για την ακούραστη προσπάθειά της για την εξάλειψη κάθε εξεγερσιακού και επαναστατικού στοιχείου στην Κέρκυρα, τις σχέσεις της με τον φασίστα υπουργό Δένδια, αλλά και την πρόσφατη άρνηση χορήγησης άδειας στον πολιτικό κρατούμενο Πολύκαρπο Γεωργιάδη.

Αποτέλεσμα η εισβολή των ΜΑΤ στην πρυτανεία, η σύλληψη 28 φοιτητών (όσους χωρούσε η κλούβα) με την κατηγορία της “διατάραξης οικιακής ειρήνης” και η κατάθεση των δακτυλικών αποτυπωμάτων τους.

Όμως ας το σφηνώσουν καλά στο μυαλό τους οι πρυτανικές αρχές και τα τσιράκια τους, οι μπάτσοι, οι ασφαλίτες και οι κάθε είδους ρουφιάνοι, πως τέτοια περιστατικά δεν μας τρομοκρατούν, ούτε μας ρίχνουν από τα σύννεφα. Αντιθέτως μας εξοργίζουν. Μας πεισμώνουν.

Μας κάνουν πιο αποφασιστικούς στον αγώνα μας για την κοινωνική αντεπίθεση, για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 28 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ.

ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ.